2014.08.04 Mega-dagen

Vi vågnede veludhvilede op på Rambutan til en smuk og solskinsfyldt morgen. Nede i restauranten fik vi bestilt morgenmad til servering på værelset (på vores store altan). Det var lidt svært at forstå konceptet (der var ca. 15 retter at vælge imellem), så vi endte med at bestille en ret hver. Det viste sig at være nogle ret små retter – man skulle nok have bestilt to hver. Men det havde vi ikke lige forstået, at man kunne. Min pandekage smagte dog fantastisk og Lasses æg og bacon var også super lækkert.

Efter morgenmaden tog vi en tuk-tuk op til central market. Her skulle vi bare lige se markedet og måske købe et par ekstra tørklæder. Vi endte med at bruge 2 timer og knap 200 dollar. Hovsa. Men så fik vi også: 8 tørklæder, 2 billeder, 1 elefant, 1 headset (til min telefon), 1 par shorts til Lasse, 1 par bukser til Camilla, 7 slips, 2 bælter, 1 halskæde (er der noget jeg har glemt?). Mega-shopping! Det var virkelig sjovt og et gigantisk marked.

Derfra gik vi ned til en gade, hvor hotellet havde fortalt, at der lå kamera-butikker. Lasses linse var jo blevet repareret i Hanoi, men nu var den begyndt at sætte sig fast, så man ikke kan zoome ind og ud. Vi havde læst at elektronik skulle være billigt i Cambodja, men på markedet skulle de have 1500 kr for et objektiv, som koster 1800 i DK. Så er det ikke rigtigt det værd… Efter at have vandret et godt stykke ned ad gaden, begyndte min begrænsede morgenmadsspisning at hævne sig. Så jeg blev placeret i en bager, i air con med en croissant og en sodavand, mens stakkels Lasse gik videre for at lede. Efter 20-30 minutter kom han tilbage. Han havde fundet 2 kamerabutikker, og de skulle have 5000 kr for objektivet. Sikke en skuffelse! Så fik han også lige lidt vand – og googlede problemet, hvorefter han straks fandt en side, som beskrev hvordan fejlen formentlig skyldes en enkelt skrue, der skal strammes – inkl. en beskrivelse af hvordan man selv kan gøre det. Det skulle vi jo bare have tjekket noget før. Men noget oplivede var vi så klar til at tage videre.

Næste stop blev Phnom Penhs riviera. Hvor Mekong og Tonle Sap mødes, startede vi vores søgning på en lille restaurant, som Lonely Planet havde anbefalet. Efter en længere søgning gav vi dog op og gik ind på riverside caféen, hvor vi fik lækker frokost! Lasse fik ”beef lok lak” og jeg fik ”fish amok” (det hedder det!) – to traditionelle khmer-retter. Mums, det var slet ikke stærkt og meget cremet og lækkert. Efter maden gik vi ned og bestilte tid på Bodia Spa – men først skulle vi lige være lidt kulturelle og få besøgt det royale palads.

Paladset er en stor samling imponerende bygninger i klassisk khmer-stil. Imponerende guldbelagte tage med vilde spir og udsmykninger. Vi var henne og se tronsalen (som var ved at blive gjort klar til et arrangement i morgen) og så gik vi ellers lidt rundt og beundrede de forskellige kongers stupa’er. Forventninger til dette besøg var nok ikke så høje (meget blandede anmeldelser på tripadvisor), men stedet var ret imponerende. Det kulminerede i en tur ind i silver pagoda. Det sølvbelagte gulv var godt nok dækket af tæpper bortset fra et lille udstillingsområde, men de flotte buddhaer var også det bedste. Den ene buddha var lavet af 90 kg guld og besat med næsten 10.000 diamanter. Og mange andre eksemplarer var også sat frem. Mega meget guld!

20140804_152230_40d

Efter dette blev det tid til en halv liter vand hver, mens vi nød lidt klassisk khmer-musik. Rundturens sidste besøg blev en model af den nuværende konges kroning. Det var også meget interessant at blive mindet om historien med den forhenværende konges turbulente liv (han har abdiceret 2 gange, været prins, så konge, så premierminister og så prins igen – og trods hans opbakning til det forfærdelige khmer rouge styre, blev han igen udnævnt til statsoverhoved efter Paris-fredstraktaten). Det er altså et mærkeligt forhold cambodjanerne har til deres kongefamilie.

Efter paladset satte vi kursen mod Bodia Spa. Jeg havde egentlig udset mig dette luksus-spa sted til Lasses fødselsdag, men det blev der ikke rigtig tid til. Så nu skulle det være. Vi havde bestilt ”full harmony pass” – med en masse forskellige behandlinger, der tilsammen skulle løbe op i godt 3 timer. Vi startede dog roligt ud med det typiske fodbad (denne gang dog med blomster og appelsinskiver i vandet). Herefter ventede vi lidt, før resten gik i gang. Receptionen var dog ikke det værste sted at vente – en stor blød fletsofa, fint trægulv og vand med små trædesten for at komme ind til de tilstødende rum.

Vores to søde behandlere tog os med op til vores rum, hvor der ventede et velduftende damp-brusebad som start. Nøj, det var lækkert. Efter badet lagde vi os på det utrolig bløde massagebænke, og de gik i gang med massagen. Vi havde selv valgt olien – og der blev ikke sparet på den. Det var meget bedre end nogle af de andre massager, vi havde fået! Direkte efter massagen (som tog en times tid) gik de i gang med bodyscrub’en. Her havde vi valgt en jasmin-ris scrub, der ikke skulle være helt så hård for huden som den traditionelle salt-scrub. Der blev også brugt rigeligt og ikke en tå blev overset.

Efter scruben blev vi sendt i bad, så vi kunne blive klar til næste behandling: nu stod den på ansigtsbehandling. Vi havde valg en mango-maske, men først blev huden rengjort omhyggeligt med argurke-saft-vædede servietter, scrubbet blidt i naturhonning med lidt salt (tror jeg nok). Herefter blev læberne smurt godt med naturhonning, mango-masken lagt og grøn-te poser placeret på øjnene. Og så blev lyset dæmpet og vi blev efterladt en halv times tid til ren afslapning. Der gik 5 minutter, før jeg kunne høre Lasses snorken… Nå ja, det må vel betyde, at han nød det!

Da vi havde fået fjernet vores ansigtsmasker og smurt huden med lidt olie, var det tid til bad igen. Denne gang stod den på et gigantisk badekar hvor vandoverfladen var dækket af rosen- og lotusblade. Wauw. Det var godt nok ikke så varmt, som vi ville have foretrukket, men meget lækkert – og ret specielt. Det var så afslutningen på vores mega-spa oplevelse!

20140804_200924_s100

Efter spa’en trak jeg Lasse lige rundt om hjørnet, op ad en trappe og ind i FCC (foreign correspondants club), som jeg havde udset som aftensmadsdestination. Fantastisk udsigt oppe fra 1. sal over Tonle Sap. Her fik vi serveret et par lækre (om end noget chili-stærke) retter og fik derefter en kugle is hver.

Efter en tuk-tuk tur var vi så tilbage på hotellet. Selvom vi jo egentlig havde været rigeligt i bad for i dag, skulle vi dog lige udnytte sidste mulighed for at teste det store badekar på vores altan. Det blev fyldt med varmt vand og masser af skum – og sådan sluttede vores mega-dag.