20140630 – Luang Prabang rundt

20140630_111554_40d

Efter endnu en nat med 10 timers søvn lykkedes det endelig at slæbe Lasse ud af sengen Så kun en halv time før morgenmaden lukkede kom vi endelig ned og fik et par lækre omeletter, lidt brød, anstændig kaffe og overraskende god te. De er så søde på hotellet. Derefter satte vi kursen mod det flotteste af byens templer – Wat Xieng Thong. På vejen fik jeg endda lokket Lasse med ind og se en udstilling med lokale vævere – de flotteste silketørklæder, tæpper osv. Dagen bød på solskin – og som Lasse fortalte til morgenmaden ”High temperature alert”. Senere skulle vi også opleve, hvorfor der desuden var ”Prolonged heavy rain alert” og ”Thunderstorm alert”. Men fremme ved templet kom vi ind og fik set endnu et par smukke guldbelagte og rigt dekorerede bygninger fyldt med buddhaer i alle afskygninger.

Herfra gik turen ud til spidsen af halvøen, hvor Mekong og Nam Khan mødes. Her nød vi lidt skygge inden turen blev sat mod Le Banneton, hvor Lasse var blevet lovet Laos’ bedste croissanter (ifølge Lonely Planet). Laos’ bedste var måske ikke helt så gode som forventet – men en pause i skyggen, i en god stol, med en fan lige over hovedet var meget tiltrængt. Efter hvilet satte vi kurs mod ”All Lao Travel” for at booke billet til båden i morgen og undersøge mulighederne for en tur med elefanter. Kort efter vi var gået derfra begyndte det at regne. Og det blev lynhurtigt meget voldsomt. Alligevel fortsatte vi ned til museet, jeg havde udset os. Selvfølgelig viste det sig at have lukket. Så sad vi der med udsigt til ”prolonged heavy rain”. Det blev alligevel snart for kedeligt, så vi trodsede regnen og gik gennem hovedgaden (der nu snarere lignede en flod) til den første den bedste café, som bød på lidt at drikke.

Der gik en times tid, før vi endelig kunne komme videre (stadig i regn om end ikke helt så heftig). Vi gik derfra ned til Tamarind, som laver moderne Lao mad. Lækkert og meget specielt! Efter nu at have sat 2 Laobeer til llivs (selvom de kun er på 5% er den 634cL store flaske lidt meget…), var Lasse godt træt. Så vi tog en tur tilbage gennem natmarkedet, købte lidt dessert til hotelværelset, og så var det ellers hjem og i seng.

3 thoughts on “20140630 – Luang Prabang rundt

  1. Mathilde

    Dejligt at kunne følge med her 🙂 Men det lyder ikke som om, I fik set vandfaldet i Luang Prabang? Det ville næsten trøste mig lidt, hehe 😉 -men I kommer jo tilbage igen 🙂 Og ja, totalt lækker mad, ikk?

    Fortsat god tur -glæder mig supermeget til at høre om Gibbon experience!

    Stort kram

  2. Annette7mor

    hvor det lyder dejligt – og skønt at kunne følge jer -tak for det – nyd fortsat det hele…og hinanden 🙂

  3. Helle

    Hvor er det spændende at læse om jeres oplevleser, dramatisk vejr m.m. Her styrt, styrtregner det også – men temperaturen er jo ikke det samme. Fortsat god tur!

Comments are closed.