2014.07.28 Turen til verdens ende

I dag skulle vi tidligt op og af sted mod lufthavnen. Vi startede med en hurtig morgenmad og gik så op og rykkede receptionen for vores bil, der allerede var 5 minutter forsinket. Den endte med at være 15 minutter forsinket – og vi blev noget bekymrede for den i forvejen noget optimistiske tidsplan, vi synes receptionisten havde lagt. Han forsikrede os dog, at det ikke var noget problem. Og ganske rigtigt endte vi med at komme til lufthavnen i fin tid. Her tjekkede vi ind til vores fly til Con Dao og fandt så op til gaten, blot for igen at vente.

Næsten en time forsinket fik vi endelig starttilladelse, og den lille maskine forlod HCMC med kurs mod syd. Under en times flyvning senere, begyndte vi at skimte små øer i det store hav under os. Det så eventyrligt ud. Da vi landede på Con Son (den største af Con Dao øerne), var det desværre regnvejr. Dagens første positive overraskelse ventede dog ude foran lufthavnen, hvor en mand stod med et stort skilt bl.a. indeholdende Lasses navn. Vi havde været noget bekymrede for, hvordan vi fandt fra lufthavnen, fordi Lonely Planet fik det til at lyde som om, der ingen taxa’er var. Det passede dog ikke, men alligevel var det da en luksus at blive samlet op af hotellet.

Derfra gik turen tværs over øen til Con Son City, en lille bitte by – og øens eneste. Vi havde booket plads på Con Dao Camping, som består af en række små trekantede huse, der ligger direkte ud til stranden. Det er bestemt ikke luksus (og også lidt mere primitivt, end jeg havde forestillet mig), men beliggenheden er super.

Desværre kunne vi ikke få vores værelse med det samme, så vi satte i stedet taskerne og fandt op til en nærliggende restaurant, for at få lidt frokost. Her kunne tjeneren intet engelsk, men heldigvis fik vi lidt hjælp fra en engelsktalende vietnamesisk gæst ved nabobordet. Det lykkedes os at bestille lidt grøntsager og 2 grillede krabber – som de så gik over og fiskede op af basinnet, vejede og sendte i køkkenet. Sikke en oplevelse. Da krabberne kom ind igen kort efter var de rygende varme og så indbydende ud. Men samtidig fik vi afsløret hvor få krabber både Lasse og jeg har sat til livs før – særligt uden andet værktøj en et sæt pinde og en nøddeknækker… Vi måtte opgive og bede om en gaffel.

20140728_123940_40d

Efter denne fine frokost (til en samlet pris på 60 kr) fandt vi over til vores hotelværelse. Her gik vi straks omkuld på sengen – udmattede efter den tidlige morgen, gårsdagen tur og dagens mange indtryk. Så vi fik os en god lang middagslur. Det passede nu også meget godt med det stædige regnvejr, som ikke rigtig ville slippe sit tag før efter flere timers intensiv regn.

20140731_095248_40d

Sidst på eftermiddagen gik vi så ud og nød solen lidt, Lasse var en tur i vandet, og jeg fik læst det sidste af min amazone-bog. Efterfølgende gik vi på opdagelse i byen og opdagede, at kortet, vi havde fået udleveret, ikke helt stemte overens med virkeligheden. Vi fandt dog en fin restaurant, hvor en meget højgravid tjener (de er meget glade for børn, og store maver vises meget gerne frem…) hjalp os godt igennem madbestillingen. Vi fik noget af det lækreste, vi har fået siden Red Bridge: kylling i en curry og marineret fisk i bananblade. Mums.

Hjemme igen stod den på dagbogsskrivning, og så var den aften pludselig væk.